Eurojackpot

Eurojackpot trekning fra Lottotallene
Eurojackpot trekning fra Lottotallene
Vi har for tiden noen utfordringer med å vise trekningen.

WikiPedia om Eurojacpot:

Eurojackpot er et spill Norsk Tipping lanserte i januar 2013. Det er et samarbeid mellom nasjonale spillselskaper i en rekke land i Europa. Spillet har en minimum førstepremie på 70 millioner norske kroner. For å vinne førstepremien må man ha fem rette hovedtall (1 til 50) og to rette stjernetall (1 til 10). I tillegg vil det være ytterligere elleve pengepremier. Det vil også være et tilleggsspill på internett hvor man kan vinne reiser.

Høyeste premie er satt til 90 millioner euro (750 millioner norske kroner).

Eurojackpot ble planlagt i seks år, før det endelig ble realisert i mars 2012. I de deltagende landene er spillet en konkurrent til EuroMillions, som også er et felleeuropeisk lotterispill. De deltagende landene avtalte i november 2011 at spillet skulle settes i gang i løpet av 2012, og senere meldte både Norge, Sverige og Island seg som interesserte, og ble senere med i spillet.

Eurojackpots opprinnelse

Selve salget av spillet startet lørdag 17. mars 2012, og den første trekningen i spillet ble avholdt fredag 23. mars 2012. Der var ingen vinnere av det store førstepremiebeløpet ved den første trekningen.

Eurojackpot er et tallspill der det trekkes fem hovedtall av totalt 50 tall. I tillegg trekkes to stjernetall av ti tall. Førstepremien går til de som har de fem hovedtallene og de to stjernetallene. Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 10 millioner euro. Trekningen foretas i Finland hver fredag.

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i trekning av gjeldende ukes Eurojackpot-reise, samt ekslusive tilleggspremier. Hver spilte rekke gir 1 deltakelse pr uke. Trekningsresultatene vises på TV2 i Eurojackpot-programmet fredag kveld.

Eurojackpot er et samarbeid mellom spillselskapene i Norge, Tyskland, Danmark, Finland, Estland, Nederland, Slovenia, Island, Litauen, Sverige, Latvia, Kroatia, Italia, Spania, Ungarn og Tsjekkia.

utviklet av braadland as // © 2024
optimalisert med Sonar SEO
annonsere? // advertise?