Største gevinstene i lotto gjennom tidene

Hvem av oss drømmer ikke om å stikke av med en svimlende jackpot på et av de største lotteriene i Norge eller verden? Tenk å være så heldig at akkurat dine tall tikker inn og du kan se store summer renne inn på kontoen! Man kunne slappet av resten av livet uten noen form for bekymring for penger. Når vi drømmer oss bort kan vi først ta en titt på de største gevinstene i lotto gjennom tidene i norsk historie. Deretter skal vi se på hva resten av verden har delt ut. 

Tre største premier kommer fra Eurojackpot 

For å se på den aller største premien som er vunnet av en nordmann må vi tilbake til 2020. Da vant nemlig en norsk mann hele 485,1 millioner i Eurojackpot! Ifølge Norsk Tipping er det sjelden at det er en norsk spiller som vinner slike store potter, siden dette er et europeisk lotteri.

De to neste rekordene i Norge kommer også fra Eurojackpot. I 2019 stakk en heldig vinner av med 443,9 millioner og i 2017 vant en mann 441,3 millioner kroner.

Dessverre vet vi ikke så mye om hva mannen som fikk Norgeshistorien største lottopremie valgte å gjøre med gevinsten, siden han ønsket å forbli anonym. Men vi kan heller bare tenke oss hva vi hadde ønsket å bruke en del av pengene på!

Mannen på andreplass brukte ord som «wow», «absurd», og «surrealistisk» når han skulle sette ord på hva han følte om å stikke av med over 400 millioner skattefrie kroner. Det var også en anonym mann som stakk av med tredjeplassen, som etterpå uttalte at han ble helt målløs.

Ifølge Norsk Tipping har det vært hele 3 507 176 premieutbetalinger for Eurojackpot i 2022, men de hadde bare en førstepremie utbetaling samme år. Hele 122 nordmenn ble millionærer på å spille Eurojackpot dette året, så dermed er lov for oss som ikke har vunnet enda å holde drømmen vedlike.

Største amerikanske pottene  

Hopper vi over den store dammen til USA, hvor de aller største premiene i lotto blir delt ut, kan man lett bli målløs over summene det er snakk om. Det største og trolig mest populære lotteriet for amerikanerne er nok Mega Millions. Her ble den aller høyeste førstepremiepotten utbetalt i 2018. En enkel billett ble solgt i Sør-Carolina i forkant og akkurat tallene som denne kupongen inneholdt hadde de rette tallene. Dermed kunne en heldig vinner stikke av med hele premiepotten som hadde samlet seg opp over flere uker. Fantastiske 1,537 milliarder dollar, eller 16 212 122 300 norske kroner, kunne vinneren juble over! Ifølge lover i Carolina har vinneren rett til å holde seg anonym og vi kan gjerne forstå at etter å ha vunnet slike høye summer ønsker man det.

Så sent som i januar 2023 stakk også en heldig vinner av med en astronomisk sum da han eller hun vant over 1,35 milliarder dollar. Denne utbetalingen har blitt registrert som den nest største premiepotten i historien.

Største premie til en lottoklubb 

Selv om mange kan være heldige på sider som ComeOn casino, var en lottoklubb fra Oakland County svært heldig i 2021. Da hadde  klubben Wolverine FLL Club akkurat de rette tallene og kunne innkassere hele 557 millioner dollar.

i 2017 meldte Norsk Tipping at en svært heldig andelsbank hadde stukket av med hovedpotten på VikingLotto som hadde vokst seg til hele 275 millioner kroner. Andelsbanken besto av åtte menn og to kvinner, dermed kunne hver enkelt person kose seg med 27,5 millioner ekstra. Det er gode ekstra penger å kose seg med.

Største lotteripremie som ikke har blitt gjort krav på

I 2012 ble det solgt en kupong til EuroMillions i Storbritannia. Akkurat dette var det heldige vinnerloddet som endte opp med å ha alle tall riktig og ble på sekundet verdt hele £63 837 543,60. Dessverre sjekket aldri personen som hadde kupongen opp i dette og dermed er premien aldri gjort krav på. I dag kan man etter lovene ikke lenger gjøre krav på premiepotten.

Mens vi venter på førstepremien

Mens vi som ikke har vunnet enda venter, kan vi se litt på historien om lotteri. Ifølge forskning skal det eldste lotteriet i menneskets historie ha foregått i Kina tilbake til cirka 200 år før vår tidsregning. Ved hjelp av Keno-kuponger solgte billetter for å delta i premietrekningen, og pengene som man tjente på salget ble brukt til noe ganske så historisk. Man antar nemlig at disse lotteriene hjalp med å finansiere enorme byggeprosjekter, inkludert den kinesiske mur.

by braadland as // © 2024
optimalized with Sonar SEO
annonsere? // advertise?